TudásPresszó

Tudósok és érdeklődő laikusok új típusú találkozásának nemzetközi sikerű formája a Science Café mozgalom, ehhez kapcsolódva indult el 2009-ben hazai fejlesztésű TudásPresszó sorozatunk. Heti-kétheti rendszerességgel szerveztünk beszélgetéseket, ahol a kutatók közvetlenül találkozhatnak a nagyközönséggel, és ily módon valódi párbeszéd alakul ki és a tudomány és a társadalom képviselői között. A beszélgetés állandó házigazdája: Dr. Fábri György.

A programsorozat nyíltan vállalja elkötelezettségét a tudományos kutatás értékei és etikája mellett. Tudós sztárokat mutat be, párbeszédre hívja a tudomány és a civil szféra képviselőit, a tudományvizualizáció eszközeinek alkalmazásával igyekszik még izgalmasabbá és a televíziós rögzítés révén széles körben hozzáférhetővé tenni a tudományt. Részletes beszámolókat a blog menüpontban olvashat!

Eredményeink:

  • 2009 óta több mint 70 tudományos beszélgetés
  • a tudomány legfrissebb eredményeinek bemutatása (nanotudomány, energiadesign idegtudomány stb.), feltalálók és találmányaik (gömböc, mágnesfal, MASAT-1, Leonar3Do)
  • a rögzített felvételek D1 tv, a Hálózat tv általi sugárzása és a Youtube csatornán mintegy 2.000.000 néző láthatta!

Kapcsolódó galéria